1. Bakgrunn – Nettsideutvikling og medlemsregister

Vestviken Naturistforening er en lokalforening tilsluttet Norsk Naturistforbund, og har siden Skandinavisk Naturistportal ble etablert benyttet denne som plattform for våre nettsider: https://naturist.no/vvnf

I 2018 vedtok årsmøtet i Vestviken Naturistforening endringer i sine vedtekter som tydeliggjorde foreningens ansvar for å iverksette tiltak for å oppnå foreningens formål;

For å oppnå formålet, skal foreningen gjennom sin tilslutning til NNF, sikre medlemmene tilgang til aktuelle og relevante nettsider og medlemstjenester, herunder medlemsblad.

Foreningen skal gjennom tilslutning til NNF, legge til rette for og gjøre bruk av effektive verktøy for regnskap, medlemsadministrasjon og medlemskommunikasjon.”

Med bakgrunn i disse endringene av vedtektenes formåls- og tiltaksbestemmelser i vedtektenes §§ 2 og 3, ble det igangsatt et arbeide med å utarbeide innspill til årsmøtet i NNF i april 2018, der tema på utviklingsmøtet skulle være tanker og innspill til NaturistNytts fremtid.

Høsten 2020 igangsatte Vestviken Naturistforening et arbeide som skulle lede frem til at nye nettsider med integrert medlemsregister og betalingsløsning kunne lanseres på nyåret 2020. Ambisjonen var å gi våre medlemmer mer moderne nettsider, med relevant artikkelstoff, N-Nytt i digital utgave, på sikt en løsning for arrangementskalender og påmelding til vaktuker og enklere medlemsadministrasjon, slik at det ville være lettere for nye tillitsvalgte å ta over.

  1. Tidslinje
  • 2014-04-xx: 

Årsmøte og utviklingsmøte i NNF der det er tema å få et sentralisert medlemsregister.

  • 2016-01-21: 

Vestviken Naturistforenings åpne Facebook-side for informasjon om arrangementer og informasjon om  Roppestad fristrand og øvrige aktiviteter ble etablert.

  • 2018-03-18:

Vedtektsendringer i VVNF hvor det fremheves foreningens ansvar å tilby medlemmene “aktuelle og relevante nettsider” og “gjøre bruk av effektive verktøy for regnskap, medlemsadministrasjon og medlemskommunikasjon”.

  • 2018-04-22:

Tema på utviklingsmøtet om digitalisering av Naturistnytt. Behov for hurtigere informasjonskanal til medlemmene. Utvikling av medlemssider på nettsidene med eksklusivt innhold. Dynamisk oppdateing av åpne artikler og lukket medlemsstoff. Behov for økonomisk styrking av redaksjonen hvis de skal undersøke nye tekniske løsninger.

  • 2019-06-01: 

Vestviken Naturistforening starter utprøving av nytt medlemsregister, levert av Hannemyr Nye Medier AS som også er driftsleverandør av NNF sin Skandinavisk Naturistportal og foreningsnettsidene. Medlemsregisteret er integrert i NNF/VVNF sine Drupal 7-baserte nettsider og gjør at medlemmer kan logge seg på med brukernavn og passord, oppdatere egen kontaktinformasjon og lukkede medlemssider.

  • 2019-07-01:

Naturistnytt legges ut for første gang som digital fil på NNF sine nettsider. Medlemmer må opprette brukerkonto og benytte “hemmelig passord” for å få tilgang til lukkede medlemssider der N-Nytt pdf’ene ligger.

  • 2020-06-03:

Varslet “end of life” for Drupal 7 som Skandinavisk Naturistportal og foreningsnettsidene kjører på. Innen sommeren 2021 må NNF etablere nye nettsider. NNF nedsetter en arbeidsgruppe, med deltagelse fra Norge og Sverige, som skal utarbeide ny Skandinavisk Naturistguide på Drupal 9.

  • Senere er denne tidsplanen utsatt gjentatte ganger, da det har vist seg vanskelig å flytte funksjonalitet fra Drupal 7 til etterfølgerne Drupal 8 og 9. De to sistenevnte er nå ikke lenger under utvikling og Drupal 9støttes ikke med sikkerhetsoppdateringer etter januar 2025.
  • 2020-10-01:

Etter vedtak på styremøte 29.09.2020 bestilles hostingpakke og domenet “vestviken-naturistforening.net” hos leverandøren One.com. Dette er Europas største leverandør av hosting- og domenetjenester på dette tidspunktet. Utvikling av Vestviken Naturistforenings nye nettsider starter.

  • 2020-10-26:

Gerhard Skagestein, som er teknisk ansvarlig for Skandinavisk Naturistportal orienterer Utviklingsmøtet at Drupal 7-plattformen vil slutte og fungere innen halvannet år og at det er behov for nye nettsider. Samarbeidet med svenskene videreføres og intensiveres. Teknisk utviklingsgruppe bestående av Gerhard, NNF og Gøran, SNF.

  • 2021-01-31:

Vestviken Naturistforening lanserer nye nettsider på nettadressen https://vestviken-naturistforening.net. Nettsidene har egne seksjoner for nyhetsinnlegg, informasjon om Roppestad fristrand, kontaktinformasjon og mulighet for å betale kontingent i nettbutikk med Vipps.

  • 2021-01-01: 

Blitt gitt donasjon av Google Workspace fra TechSoup Norge, etter å ha blitt godkjent som ideell, frivillig organisasjon. tilgang til ubegrenset antall gmail-kontoer, Google Drive – fillagring, Google Documenter, Google Meets – Digitale møter. Besparelse: kr 9400 per år

  • 2021-01-26:

Vedtak om frikjøp tilsvarende 4 dagers jobb for utvikling av nettsidene. Godtb  arbeide til fordel for foreningen. Dataløsning kan selges videre til andre foreninger for å tjene inn utgiftene

  • 2021-02-15: 

Nyhetsbrev integrert i nettsiden slik at nye innlegg i nyhetsseksjonen på nettsiden settes automatisk sammen i et nyhetsbrev som sendes direkte til de av medlemmene som foreningen har fått oppgitt epostadresse til. 

Besparelse: kr. 6000 per år

  • 2021-02 til 2023-08:

Problemer med at medlemmenes brukerkontoer med ujevne mellomrom/tidsperioder automatisk slettes fra medlemsregisteret som er innebygd i nettsidene. Medfører betydelig manuelt arbeide med å legge inn innmeldingsskjemaer for brukerkontoer manuelt på nytt hver gang. Feilsøking, utbedring av feilsituasjon og gjenoppretting med bistand fra teknisk konsulent. 

  • 2021-04-01:

Førsteutgave av digital arrangementskalender for påmelding til vaktuker på Roppestad. Senere brukt til påmelding til årsmøte på Roppestad. Varierende brukeropplevelse. Behov for videreutvikling og bedret kontrast, knappevalg og oversettelse.

  • 2021-04-19:

Vestviken Naturistforening er arrangør for første digitale årsmøte og utviklingsmøte i NNF, på grunn av gjeldende korona-restriksjoner.

  • 2021-08-14:

Orienteringssak til styret. Utfordringer med vaktpåmelding, sletting av brukerkontoer

  • 2022-01-01:

Oppdatert nettbutikk med Vipps handlekurv-funksjon. 

  • 2022-2023:

Utvikling av karttjenester til bruk i nettsidene, promotering på Google Søk og Google Maps. Bruk av Google Cloud API-tjenester i nettsiden. Gratis forbruk på grunn av TechSoup-donasjonen.

  • 2022-23: 

Orienteringssak på styremøte. Eposter om problemer med å melde seg på vaktuke. Informasjon om problemer med nettbutikkløsning og sletting av brukerkontoer

  • 2023-05-01:

Sveriges naturistforbund trekker seg ut av samarbeidet med å utvikle Skandinavisk Naturistguide.

  • 2024-03-15:

Førsteutgave av Skandinavisk naturistguide tilgjengelig på Vestviken Naturistforenings nettsider, med egen seksjon på forsiden. Dette arbeidet ble igangsatt etter at enkelte medlemmer etterlyste mere innhold for dem som medlemmer og informasjon om naturiststeder.

  • 2024-05-08:

Årsmøte i NNF på Isefjærleiren. Vedtas at Nors Naturistforbund skal nedsette arbeidsgrupper for å få på plass nye nettsider. Må være på plass før nyttår 2025.

  • 2024-06-07:

Forslag om at NNF tar over drifts- og vedlikeholdsansvaret for Vestviken Naturistforenings nettsideplattform.

  • 2024-08-11:

Avtale om at Norsk Naturistforbund overtar drifts- og vedlikeholdsansvaret for nettsideplattformen fra 01.07.2024, med alle medfølgende forpliktelser.

  • 2024-08-20: 

Funksjonalitet for digitale medlemsbevis under utvikling. Førsteutgave i test.

You might also be interested in this:

Leave A Comment

en_GBEnglish
Contact us